Notícies del voluntariat


Curs de formació per a cuidadors no professionals de persones amb malalties neurològiques i càncer

Quan:
28 de febrer de 2018 @ 18:00 – 20:00
2018-02-28T18:00:00-01:00
2018-02-28T20:00:00-01:00
Curs de formació per a cuidadors no professionals de persones amb malalties neurològiques i càncer

8a edició. Curs de formació bàsica, gratuït i acreditat per la Generalitat de Catalunya, dirigit a cuidadors/es no professionals de persones en situació de dependència, creada per una malaltia neurològica. Consta d’un total de 12 sessions que s’impartiran del 7 de febrer al 25 d’abril, a la Casa de Cultura (els dimecres, a les 18 h).

Inscripcions: formulari d’inscripció
Jornada informativa: dimecres 31 de gener, 18 h, Casa de Cultura
Més informació: Taula de Malalties Neurològiques i Càncer

Objectius del curs
– Facilitar uns coneixements bàsics a les persones cuidadores per millorar l’atenció socio-sanitària de les persones en situació de dependència.
– Promoure que les persones cuidadores apliquin els procediments i les estratègies més adients per mantenir i millorar l’autonomia personal de la persona en situació de dependència i les seves relacions amb l’entorn.
– Oferir informació sobre diferents recursos que propiciïn l’autocura de la persona depenent i la vida autònoma de la persona en situació de dependència.
– Facilitar un recolzament emocional a les persones cuidadores a través d’actuacions d’autocura.
– Informar i orientar sobre els recursos sociosanitaris més adients per garantir la cura, l’assistència i la vida autònoma de les persones en situació de dependència.
– Impulsar el reconeixement social de les persones cuidadores, afavorint una orientació per a una futura integració en el mercat laboral.

Lloc: Casa de Cultura
Organitza: Taula de Malalties Neurològiques i Càncer