Oberta la convocatòria del Premi Voluntariat 2022

La 29a edició premia els projectes que han potenciat el voluntariat amb persones amb discapacitat, fent-les partícips de les entitats.

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, obre la convocatòria de la 29a edició del Premi Voluntariat, uns guardons que reconeixen la tasca de les entitats sense ànim de lucre catalanes en l’àmbit del voluntariat.

A l’edició del 2022 es volen premiar els projectes que han potenciat el voluntariat amb persones amb discapacitat per tal d’integrar-les a les entitats i fer-les partícips de les diferents iniciatives.

El període de presentació de projectes comença el 2 de juny i finalitza el divendres 1 de juliol, ambdós inclosos. Per poder participar en aquesta convocatòria, les entitats han d’estar censades en el Cens d’Entitats del Voluntariat de Catalunya.

El premi té una dotació econòmica total de 20.000 euros que es distribueixen entre tres projectes guardonats: 10.000 euros per al guanyador, 6.000 per al segon premi i 4.000 per a la iniciativa que quedi en tercera posició. Les entitats guanyadores es faran públiques en el marc de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, que té lloc a finals d’any.

El Premi Voluntariat neix l’any 1993 per reconèixer la important tasca que desenvolupen les entitats de voluntariat a Catalunya i premiar iniciatives i projectes concrets amb l’objectiu que puguin esdevenir un referent per a la resta d’entitats i ser impulsors, promotors o inspiradors de futures iniciatives o projectes.

Podeu trobar més informació de la convocatòria o a la guia que ofereix el Departament Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. D’altra banda, podeu transmetre les vostres consultes al correu electrònic spav.tsf@gencat.cat.