Oficina d’Atenció a les persones refugiades

Sant Cugat és una ciutat d’acollida, històricament implicada en la defensa dels drets humans, la solidaritat i la pau i compromesa en la lluita contra les desigualtats.

Davant els conflictes armats que es viuen a Síria i altres països de la Mediterrània,  Sant Cugat reafirma el seu compromís a través de la creació de la Comissió operativa per la crisi de les persones refugiades i la declaració de Sant Cugat com a ‘Ciutat Refugi’, aprovada el setembre del 2015.

La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat és una ONG que té com a objectius la defensa del dret d’asil i els drets de les persones refugiades i immigrants. Alhora treballem per afavorir els processos d’inclusió socials d’aquestes persones a Catalunya. Des de la Comissió qüestionem la pretesa voluntarietat de les migracions i volem obrir un debat sobre les formes de persecució i vulneracions de drets humans que necessiten d’algun tipus de protecció.

Desenvolupem la nostra feina arreu del territori català, treballant amb un enfocament municipalista en diferents projectes. Actualment necessitem persones voluntàries a la zona de Sant Cugat- Vallès Occidental que puguin desenvolupar les tasques següents:

  • Parelles lingüístiques, intercanvi de llengua per millorar les habilitats comunicatives de les usuàries(sobretot castellà).
  • Organitzar i acompanyar tallers de diferents temàtiques ( competències TIC, tallers de caire creatiu, tallers de gestió emocional, intercanvi de coneixements i experiències) en coordinació amb la tècniques del territori.
  • Acompanyament a usuaris a fer tràmits i gestions
  • Impartició de curs de llengua castellana: 1 grup en funcionament