Oxfam Intermón i Amnistia Internacional presenten un documental sobre el comerç d’armes a Espanya

Un fet real, la negativa del bomber Ignacio Robles a participar en un embarcament d’armes al port de Bilbao amb destinació a l’Aràbia Saudita, és el punt de partida d’aquest film.

La projecció tindrà lloc el 23 de maig a les 19 h a Cal Temerari, a Sant Cugat del Vallès, amb entrada lliure i gratuïta fins a completar l’aforament.

Amnistia Internacional i Oxfam Intermón presenten el documental La guerra empieza aquí, un film que tracta sobre el comerç d’armes a Espanya, els seus efectes sobre la població civil en els conflictes i el valor de les actituds personals.

Un fet real, la negativa del bomber Ignacio Robles a participar en un embarcament d’armes al port de Bilbao amb destinació a l’Aràbia Saudita, és el punt de partida d’aquest documental dirigit per Joseba Sanz l’any 2018.

El fil convida a reflexionar sobre el comerç d’armes, especialment en el cas espanyol, el seu efecte sobre la població civil en conflictes armats com ara el del Iemen, i el valor de l’ètica i el compromís en les actituds personals. Petites passes per canviar el món.

La presentació i el col·loqui final aniran a càrrec d’Arcadi Oliveres, economista, activista, exPresident de Justícia i Pau i President del Patronat de la Universitat Internacional de la Pau, un dels millors coneixedors del tema per la seva llarga trajectòria.

La projecció serà el dia 23 de maig a les 19 h a Cal Temerari, a Sant Cugat del Vallès, i l’entrada serà lliure i gratuïta fins a completar l’aforament.

La pel·lícula s’ha finançat de forma popular, mitjançant un crowdfunding, en el qual han participat més de 200 persones i col·lectius, aportant una quantitat total de gairebé 14.000 euros.

Sant Cugat del Vallès contra la venda d’armes

El passat 17 de desembre, el Ple de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès va aprovar una moció, promuguda pels grups locals d’Amnistia Internacional i Oxfam Intermón de Sant Cugat, en contra de la venda d’armes a l’Aràbia Saudita i a la resta dels membres de la coalició que intervé al Iemen.

Quan s’acaben de complir quatre anys del conflicte, cada segon Espanya ha ingressat 20 euros per la venda d’armes a la coalició saudita que està bombardejant Iemen, mentre que cada 25 minuts ha mort una persona en el que s’ha definit ja com la major catàstrofe humanitària actual.

Per donar continuïtat a la denúncia d’aquests fets, ambdues organitzacions projectaran el documental La guerra empieza aquí, el dia 23 de maig a les 19 h a la sala Pins del Vallès de Cal Temerari