TransparENT, eina d’avaluació de transparència per a entitats

És una eina elaborada pel Departament de Periodisme i ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària.

La web TransparENT posa a l’abast de les entitats una eina gratuïta que els permet, no només fer el diagnòstic de la seva transparència, sinó també millorar-la, obtenir documents d’autoacreditació i conèixer exemples de bones pràctiques.

Els 45 indicadors i criteris establerts han estat pensats per aconseguir que les organitzacions sàpiguen quins documents han de publicar i de quina manera ho han de fer perquè siguin comprensibles, de forma que la comunicació afavoreixi la participació.

L’objectiu principal és posar a l’abast de les entitats una eina, un recurs gratuït, fàcilment accessible, dissenyat i elaborat amb la participació de les pròpies entitats, que els faciliti el coneixement sobre el compliment de la normativa sobre transparència. A més a més, la web possibilita un espai de prova abans de realitzar el registre.