Vols ser voluntari/ària en una cursa d’orientació?

Vols passar un cap de setmana diferent?

L’entitat santcugatenca Senglar Orientació busca persones voluntàries per la Cursa Trofeu Forjadors de l’Orientació Catalana.

Aquest projecte va néixer per gaudir del mapa d’orientació del Port del Comte organitzant una cursa internacional d’orientació amb característiques de cursa de muntanya i amb la presencia dels corredors més importants de l’estat espanyol i internacionals, a més de la representació institucional dels orientadors més importants de l’orientació catalana: Carles Lladó, Mirna Mates, Ferran Santoyo, Marek Petrivalsky, Ramon Casal i Pablo Martinez.

La cursa es desenvoluparà durant el cap de setmana del 27 i 28 de maig al Port del Compte.

Si vols participar com a voluntari o voluntària envia un correu a voluntariat@santcugat.cat

Perquè tingueu una mica més d’informació afegim un breu escrit explicant en què consisteix aquesta cursa d’orientació.

QUE ÉS UNA CURSA ORIENTACIÓ LINEAL de 250 controls?

La cursa lineal d’orientació és una modalitat a peu en que els participants han de desplaçar-se pel terreny i passar per tots els controls marcats en el mapa. S’han de fer tots els controls en el ordre establert correctament i guanya qui ho fa en menys temps. En aquest cas aconsegueix posseir el record del món de 250 controls lineals.
Els participants disposen d’un mapa on hi ha impresos tots els controls i l’ordre a seguir. Tots els controls tenen una dificultat tècnica 2-3 (són molt fàcils de trobar) i física 5-6 serà de llarg recorregut superant els 44 km agafant el traçat òptim.
Els participants han d’aconseguir fer la cursa en un temps màxim de 10 hores.

Hi haurà un total de 250 controls. Cada control es marca sobre el terreny amb una fita d’orientació que consisteix en una tela de tres requadres i forma triangular de 30 x 30 cm