Clica sobre l’àmbit que t’interessi per conèixer els projectes de voluntariat en els quals pots col·laborar.

Yamuna

Som una entitat laica fundada per un grup de persones que compartíem la inquietud d’un món més just. Així creem YAMUNA; amb el coneixement de ser formiguetes, però amb el convenciment que unint forces podíem fer moltes coses.

A Madagascar, hi ha un elevat nombre de menors en risc d’exclusió social, abandonats o de famílies en situació d’extrema pobresa i també de dones soles amb fills i filles en situació de marginalitat, la majoria analfabetes, que viuen en espais molt precaris i no tenen feina ni mitjans de subsistència.

L‘any 2003 vam iniciar, al poble de Vontovorona (a 20 km d’Antananarivo, capital de Madagascar), un programa de protecció a les dones i el 2006 el programa de protecció integral a la infància i joves per lluitar contra la malnutrició, la falta d’atenció mèdica i psicosocial, els problemes d’escolarització i alfabetització, etc.

A l’Índia, la discriminació que pateixen les dones és tristament coneguda, l’any 2005 es va iniciar el programa d’escolarització de nenes en un barri marginal de Calcuta.

REQUISITS PEL VOLUNTARIAT A YAMUNA – MADAGASCAR
Per fer voluntariat a Yamuna – Madagascar cal:
• Haver participat en el curs de formació per a voluntaris “Apropar-se al sud” que organitza SETEM O FCONG.
• Tenir més de 23 anys.
• Nivell alt de francès, doncs és la llengua amb la que podràs entendre’t allà.
• Fer un plantejament de col·laboració efectiva d’1 mes mínim.
• Fer-nos arribar el teu curriculum a info@yamuna.org
• Exposició de l’experiència en voluntariat: lloc, entitat, dates, tipus de voluntariat.
• Carta manuscrita en la que ens expliquis el què t’ha motivat a prendre contacte amb Yamuna, què creus que pots aportar i què creus que t’aportarà.
Amb aquestes dades farem una primera valoració, en el cas que es consideri la teva proposta, concertarem una primera entrevista, i decidirem quan es faran les següents trobades de preparació del projecte que duries a terme i del desplaçament.
Altres informacions:
DESPESES:
– El voluntari es paga el viatge de desplaçament fins a Madagascar i participa amb 5€ al dia, d’estada al projecte. Amb aquesta aportació, Yamuna es fa càrrec de l’allotjament, i del dinar els dies laborables.
– Per l’esmorzar i el sopar es disposa de cuina on el voluntari pot preparar-se els àpats, a càrrec seu.
– El cost de l’assegurança de desplaçat, estarà a càrrec del Voluntari en funció del temps i la tasca a desenvolupar.
TREBALL:
– S’haurà de realitzar el projecte que s’acorda que es durà a terme.
– L’horari, jornades de treball i descans es concretaran a Madagascar amb la coordinadora de l’entitat local, es determinaran en funció de la tasca assignada.
– El voluntari es compromet a enviar a Yamuna Barcelona, amb un termini màxim d’un mes des del dia de tornada (info@yamuna.org):
– un petit informe on s’expliqui com va dur a terme la seva missió.
– Contestar un uqestionari on s’expliqui què li ha aportat aquesta experiència a Yamuna Madagascar.
– un text breu amb fotos per publicar en el blog de l’ONGD