Ateneu Santcugatenc

L’Ateneu Santcugatenc és una entitat que treballa amb les entitats i la ciutadania per a millorar la qualitat de vida i la cohesió social promovent el civisme, la participació, el creixement del teixit associatiu i els valors democràtics.

 

Per assolir aquests objectius l’Ateneu ofereix una amplia oferta d’activitats socials, culturals, artístiques, gastronòmiques i d’accés a les noves tecnologies, per omplir el temps de lleure.

 

L’EcoAteneu coordina i potencia tots els projectes en el marc de la sostenibilitat i de la lluita contra el canvi climàtic, proposant accions, activitats i nous criteris de desenvolupament sostenible per aconseguir un model més just, equilibrat i digne. Com poden ser el Mercat de Pagès, el Mercat de segona mà o l’hort.

 

D’altra banda també s’hi poden trobar accions amb un ferm compromís social, des de l’acollida de ciutadania nouvinguda, passant pel foment de l’ús del català, la recerca de feina, la formació amb titulació oficial o la cooperació internacional i la dinamització de l’espai de lleure realitzant activitats per a persones amb trastorn mental sever.

 

En aquest moment vol donar un nou impuls al voluntariat oferint diferents activitats, aprofitant l’ampliació de l’Oficina de Voluntariat. Algunes de les propostes que ofereixen i en les quals hi podeu col.laborar són:

 

– el Taller d’Estudi Assistit per a infants i joves

– Classes de català per a persones nouvingudes