Manifesta Dia Internacional del Voluntariat

Avui dia 5 de desembre celebrem el Dia Internacional del Voluntariat. Volem agrair tota la tasca feta per les persones voluntàries a Sant Cugat, per aquest motiu us deixem el Manifest llegit ahir en l’acte de celebració.

Manifest Dia Internaciola del Voluntariat 2018

Vivim en una societat que té pressa, que ho vol tot al moment, ara. Que sovint no mira que té al seu voltant, no para.

 

Avui estem reunits aquí per donar les gràcies a persones que lliurement i desinteressadament donen part del seu temps a millorar el món en el qual vivim.

 

Estem aquí per celebrar tots junts el Dia Internacional del Voluntariat.

 

Fer voluntariat és saber que la solidaritat, el compromís, la generositat, la fidelitat i l’entrega als altres no té edat, sexe o nacionalitat, ni cap altre condició. És participar de manera activa, anònima i altruista per construir un present i un futur millor, creient en la capacitat i la voluntat de les persones.

 

El voluntariat està cridat a perseverar i a participar en el camí correcte de la història, de les persones i de les comunitats per esdevenir agent de canvi, capaç de posar els valors del voluntariat en el centre de la mirada: la paraula i l’acció. I estem fent avui, les persones s’han de posicionar per a anar creant pas a pas una millor societat.

 

 

Tot això no seria possible sense totes aquelles persones voluntàries que dediquen el seu temps sense esperar res a canvi.

Sense esperar res tot i que tots els que estem aquí sabem que al final rebem molt, sovint més del que arribem a poder donar. Ser voluntari i voluntària a vegades suposa sortir de la nostra zona de confort i descobrir noves experiències que carreguen la nostra motxilla de vida.

 

Acompanyar a altres persones durant un cap de setmana qualsevol, passar la tarda fent activitats de lleure per a gent gran, fer reforç escolar amb infants o fer reunions en hores intempestives. Ensenyar la llengua, organitzar activitats de conservació del mediambient o desplaçar-se sovint a altres llocs per donar un cop de ma on fa falta. Aquestes i moltes d’altres accions ben segur defineixen el dia a dia de tots vosaltres.

Segur que si preguntéssim perquè ho feu trobaríem respostes com: em sento útil, ajudo als altres, aprenc… i moltes d’altres raons. Però creiem que el que ens uneix i ens impulsa a tots i a totes, és La Motivació per fer allò que fem, perquè ens agrada, perquè ens hi sentim a gust, perquè tenim vocació de servei.

 

Avui ens han donat l’oportunitat de representar, com a entitats, el voluntariat santcugatenc i de per poder-vos donar les gràcies personal i directament a tots els voluntaris i voluntàries. Persones compromeses, que us doneu a vosaltres mateixes per tal d’ajudar als altres a través de les diferents accions i projectes de voluntariat. Persones que poseu el vostre gra de sorra per aconseguir un món millor en el qual viure. I us mobilitzeu, us impliqueu i treballeu amb aquest objectiu, sense esperar res a canvi i amb el convenciment que participar i ajudar als altres és el camí a seguir.

 

A vegades, donar les gràcies no és suficient però no voldríem acabar aquestes paraules sense reconèixer aquesta feina que feu durant tot l’any, sovint en silenci.

Mai s’ha d’oblidar que les persones, en llocs petits, fent coses petites, tenen el poder de canviar el món.

 

Moltíssimes gràcies a tots!