Clica sobre l’àmbit que t’interessi per conèixer els projectes de voluntariat en els quals pots col·laborar.

Voluntariat per la Llengua Virtual

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

Les parelles lingüístiques es troben 1 hora a la setmana, durant 10 setmanes, i el lloc i l’hora de trobada és a convenir entre les dues persones. L’únic requisit que es demana és ser major d’edat.

El VxL ofereix dues modalitats: presencial (les parelles han d’assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i virtual (les parelles fan les trobades per mitjà d’Internet, a través de plataformes de videoconferència).

El programa va néixer l’any 2003 i ja hi han passat més de 110.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia), Flandes (Bèlgica).

Es pot fer la inscripció com a persona voluntària o com a aprenent al Servei Local de Català de Sant Cugat (Casa de Cultura, 2a planta) o aquí: http://www.vxl.cat/participa-hi

Per a més informació aquí.

APUNTA-T’HI!