Corporació Parc Taulí

El voluntariat és un moviment històricament vinculat a la nostra història institucional, especialment en algun dels nostres centres (Albada, centre sociosanitari). Al 2010 el voluntariat rep un nou impuls amb la posada en marxa del Pla de voluntariat Parc Taulí. Aquest Pla vol donar resposta a demandes sanitàries i socials existents en els diferents centres corporatius.

Tenen activitats programades on participa el voluntariat de forma habitual i d’altres on s’actua sota demanda, segons les necessitats de cada moment. El voluntariat sempre té una funció de complementarietat amb l’equip sanitari i social, fent tasques de:

  • Acompanyament a la persona hospitalitzada: lectura, conversa, companyia, escolta…
  • Suport a les activitats lúdiques i terapèutiques: manualitats, tallers de memòria, jocs de taula…
  • Passejades per dins o fora dels centres: al parc Taulí, deambulacions pel passadís…
  • Acompanyament a tràmits i gestions: DNI, passaport, visites a altres centres i serveis.

La formació és un element clau pel bon desenvolupament de la tasca voluntària i és un dret de la persona voluntària. El Programa de voluntariat Parc Taulí ofereix formació i orientació a les persones que inicien el voluntariat a l’entitat. Les hores de formació són obligatòries abans d’iniciar l’acció voluntària (6 h aprox).

PLA DE VOLUNTARIAT PARC TAULÍ

Vols ser voluntari hospitalari??

El Parc Taulí té voluntariat?… I per què?: La CPT té un programa de voluntariat amb l’objectiu d’aportar un valor afegit dins dels serveis assistencials que ofereix la CPT. Per atendre aspectes que assegurin la cura d’aquell malalt en totes les seves dimensions: suport emocional, companyia, conversa, entreteniment…

Data de l’actuació: col·laboració continuada

Àmbit d’actuació: hospitalari i sociosanitari

Descripció de l’activitat: Acompanyament a persones ingressades en els centres de la Corporació Parc Taulí (Hospital de Sabadell, Centre Albada, Centre de Salut Mental i Sabadell Gent Gran). El voluntariat és un complement a la família i al personal sanitari, fent activitats que no poden ser desenvolupades per cap professional: companyia, conversa, lectura, acompanyaments a gestions (tràmits administratius). La principal funció del voluntariat hospitalari és la d’acompanyar i escoltar.

Perfil voluntariat: persones majors d’edat motivades per fer un voluntariat en l’àmbit sanitari i interessades en l’acompanyament a malalts (de totes les edats) i que puguin disposar d’un dia per setmana en horari de mati o tarda.

Contacte: voluntariat_tauli@tauli.cat. Tel : 93 723 10 10

Adjuntar full de motivació per retornar emplenat via mail o personalment al Servei d‘atenció al Client del Parc Tauli.