Gran Recapte

L’onzena edició de la campanya del Banc dels Aliments se celebrarà el 22 i 23 de novembre.

El Gran Recapte ha llençat una crida de voluntariat per trobar 18.569 persones voluntàries a tot Catalunya que se sumin a la campanya de recollida d’aliments bàsics.  El Banc dels Aliments també demana persones voluntàries a Sant Cugat.

Hi vols participar?

Les persones interessades poden apuntar-se com a voluntàries o coordinadores omplint els formularis que el Banc dels Aliments ha habilitat a la pàgina web de la campanya. Els torns seran de 3 o 4 hores i cada punt de recollida d’aliments comptarà amb entre 10 i 15 voluntaris i voluntàries.

Segons dades del Banc dels Aliments, es calcula que un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. L’any passat, el Gran Recapte va recollir més de 4 milions de quilos d’aliments, entre ells olis, conserves i llet, com han destacat a la lletra del vídeo ‘Siguis qui siguis: jove o avi, actiu o sedentari, pobre o milionari… fes-te’n voluntari’.

Durant la campanya les cadenes d’alimentació cediran espais com a punt de venda i emmagatzemaran materials necessaris per dur a terme la campanya. L’objectiu és lluitar contra el malbaratament i la pobresa alimentària i participar en la reducció de l’exclusió. Les persones que ho desitgin també poden donar aliments en línia mitjançant la compra de productes que seran adquirits per l’entitat per distribuir-los posteriorment.