Lisboa Capital Europea del Voluntariat 2015

El passat 5 de març, al Gran Saló de la Casa Consistorial de Lisboa, es va celebrar l’acte de presentació de Lisboa com a Capital Europea del Voluntariat 2015. La cerimònia va comptar amb la presència de diverses personalitats de Lisboa i Barcelona integrades en el projecte, entre les que cal destacar la presència de João Teixeira, vicepresident del Centre Europeu del Voluntariat (CEV).

El lema de la ciutat serà “Uneix-te a marcar la diferència” amb l’objectiu de donar visibilitat a una xarxa de suport ja integrada en la comunitat, així com fomentar l’associació entre ciutadans per obrir camins de futur.

El programa de Lisboa com a Capital Europea del Voluntariat no només posa èmfasi en el voluntariat en si mateix sinó que també vol impulsar una reflexió sobre la necessitat de reconeixement dels voluntaris i les habilitats que aquests adquireixen. S’ha marcat l’objectiu de debatre el tema del voluntariat en diferents plataformes aconseguint la participació no de l’àmbit local sinó també nacional i internacional.

Si voleu veure el vídeo resum de l’acte ho podeu fer aquí.