Malawi, the Warm Heart of Africa, també batega a Sant Cugat

El proper dia 20 de marc, un any més, arribaran, a Sant Cugat el grup de nois i noies de Malawi del projecte que l’ONG Petits Músics del Món desenvolupa a aquell país. Una oportunitat per a realitzar dues setmanes de formació intensiva i intercanvi cultural i familiar a la nostra ciutat.
Enguany, a més dels tallers que cada any es fan a les escoles de primaria i secundaria de la ciutat, inclosos al pla de dinamització educativa que lidera l’Ajuntament de Sant Cugat, el grup es dividirà en dos equips: una meitat es centrarà en ampliar la seva formació com a ballarins i s’introduiran a la pedagogia de la dansa, de la mà de l’equip liderat pels responsables de l’Escola de Balls de Saló de Sant Cugat, mentre que l’altra meitat seguiran fent, com en anys anteriors un treball més centrat en la formació musical, de la mà de l’equip liderat per l’Escola de Música Aula de So. Un munt d’activitats, que es complementen amb les col·laboracions que moltes entitats de la ciutat ofereixen desinteressadament al llarg d’aquests dies al grup visitant.
Aquesta nova vessant formativa, orientada cap a la dansa, s’ha anat bastint des dels primers contactes i col·laboracions iniciats l’any 2015 amb l’Escola de Balls de Salo. Finalment el passat mes de gener, l’Ainoa i en Dani, professors de l’Escola de Ball, es varen desplaçar a la capital de Malawi, Lilongwe, per a compartir tallers i sessions de formació a les escoles de la capital africana. Una experiencia que amb el suport de l’ONG Petits Musics del Mon i Musicrossroads Malawi, els ha permes, viure de prop la realitat quotidiana de la vida a Lilongwe i les enormes dificultats del sistema educatiu al país..
L’objectiu que iniciem preten establir les bases per a que els professors, ballarins i joves de Malawi interessats en la dansa, tinguin una oportunitat per a desenvolupar aquest interes, fent que, alhora, puguin recuperar la seva herencia cultural i aquest treball serveixi per a iniciar una transformació que, des del sistema educatiu, ajudi al desenvolupament social i econòmic .
Si vols conèixer més a fons aquest projecte o vols col·laborar-hi, pots contactar tant amb petits musics del mon (info@petitsmusics.org), o , si ets ballarí amb l’Escola de Balls de Saló (escoladeballsantcugat@gmail.com )